Header

 

August

 

ÆbletræDe lyse nætter er forbi, og sommeren går på hæld - eller gør den? Sommeren har indtil nu været rigtig god, men juli har desværre været plaget af en del lokale skybrud. Til gengæld har vi haft adskillige sommerdage både i juni og juli og enkelte tropedage er det også blevet til. Nu er der jo stadig en sommer måned tilbage, så det er spændende, hvordan den slutter.

Det er muligt at høre løvgræshopperne synge om aftenen.

Svaleungerne er på vingerne i august.

Pindsvinesoen har sine unger med på ture om natten.

Kronhjortens gevir vil være udvokset i august, og rådyrets brunsttid slutter.

Kantarellerne er fremme på deres voksesteder.

Blåbær har modne bær, og de første tegn på efteråret kan ses på egetræets blade.

Lyngen begynder at blomstre.

Nattergalen og mursejleren forlader landet i august.

Forskellige insektlarver begynder at spise blade og er man heldig, kan man måske studere dem på nært hold. Jeg har tidligere haft en ”koloni” på 15 stk. Månepletlarver, og det var en oplevelse at se, hvor hurtigt de kunne fortære bladene på en del af pileflethegnet.

De første hvepsedronninger forlader hvepseboet for at finde et sted at overvintre.De efterladte arbejderhvepse forsøger så at overleve indtil kulden kommer - måske er det derfor, de er så aggressive? Husk at et hvepsebo er et-årigt og aldrig genbruges. Det startes fra bunden af en enkelt dronning i maj, og kan i august indeholde flere tusinde hvepse, afhængig af art. Alle hvepsebo uddør i august, september eller oktober afhængig af hvilken art, hvepsene tilhører.

Det er dog ikke kun hvepsene, man skal passe på. Den store gedehams er en rigtig satan og dens gift er meget kraftig.